La Calandria

Navarra

La Calandria, Pura Garnacha är ett projekt mellan tre barndomsvänner från Navarra Javier Continente, Luis Fernández och Luis Remacha. Efter studier i oenologi på vart sitt håll, korsades deras vägar åter igen och lade grunder för projektet med att återuppliva det krympande antal gamla vinstockar av Garnacha i regionen som är några av de äldsta i Spanien. Sedan starten i 2006 har de lyckats återuppliva dessa bush-vines Garnacha med minsta möjliga ingrepp och redan etablerad sig som ett stjärnskott på vinhimlen i regionen och Spanien.
Det är ingen enkel uppgift att odla vingårdarna utan användning av moderna maskiner, men det har inte avskräckt de tre vännerna. De odlar med traditionella och ekologiska principer i vingårdarna och inför ständigt mindre förbättringar för att få fram den mest puritanistiska formen för Garnacha.
Efter den första skörden av Tierga, hittade de några små fågelbon etter Calandria (Melanocorypha Calandra) bland vinstockarna. Calanderia är den enda fågel som häckar bland vinstockar och passade nog gett namn åt projektet.

Volandera 

Druva:      100% Granacha (grenache)
Lagring:    Ståltank
Vingård:    


 

Cientruenos 2014

Druva:  100% Granacha (grenache)
Lagring:  
Vingård:  

Tierga 2014


Druva:  100% Granacha (grenache)
Lagring/Mognad:  50% 7 månader på franska ekfatBeskrivning: 
Fyllig mogen doft av mörka och röda bär, cassis, örtkryddor och väl-integrerade ekfatstoner. Rik, fyllig och fruktig smak med mineralitet, lång och koncentrerad längd och en snygg liten pepprig finish.
Essensen av Navarra i ett glas.