Frey Sohler

Vid franska kullarna i Alsace finner vi vinproducenten Frey Sohler. Framförallt kända för sina högkvalitativa viner och sitt mål att producera vin som återspeglar Alsace-områdets karaktär och terroir.

Frey Sohler historia går hela vägen tillbaka till 1960-talet när Albert Frey och hans hustru Eliane valde att starta en egen vingård. Sedan dess har det gått i arv till barn och barnbarn och drivs idag av Damien och Nicolas Sohler med en kvarlevande passion att leverera kvalitativa viner som ger en tydlig reflektion av områdets terroir.

Frey Sohlers vingård sträcker sig över 29 hektar i Alsace som inkluderar druvor från de klassiska Alsace-varieteterna såsom Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris och Pinot Noir. Tack vare den kalkrika jorden i Alsace skapas mer komplexa, fräscha och balanserade smaker i druvorna.

I glaset: Frey-Sohler Pinot Noir Réserve 2022

För alla Pinot Noir-älskare där ute finns spektakulära Pinot Noir Réserve från Frey-Sohler. Ett fruktigt rött vin med mycket friskhet som bjuder på inslag av mogna körsbär, hallon, lingon och jordgubbar. Utan tvekan pricken över i:et till grillkvällen.​

​​Nr 51380 | 13% | 169 kr​

Föregående
Föregående

​Hecht & Bannier

Nästa
Nästa

Sophronie växer!