Balthasar Ress

Sophronie Wines kan stolt presentera Balthasar Ress och deras utsökta och stilrena viner från Rheingau i vårt sortiment.

Rheingau är en av de viktigaste vinodlingsregionerna i världen med en vinodlingshistoria som sträcker sig över tusen år tillbaka i tiden. 1870 grundade Balthasar Rees sitt vinhus i Hattenheim, Rheingau och lade därmed grunden till en lång tradition som idag drivs av 5:e generationen med Christian Rees i spetsen.

Vinhuset förfogar idag över några av de absolut bästa vingårdslägen i Rheingau som sträcker sig från Hattenheim till Assmannshausen. Andelen vingårdar som klassificeras som VDP Grosse Lage och VDP.Erste Lage är cirka 70 %. Jordarna kännetecknas av kvartsit och lerskiffer, särskilt i de branta områdena i nedre Rheingau. I mellersta och övre Rheingau finns löss, lerjord, sand, grus och märgel. Den distinkta kombinationen av högklassiga vingårdar, certifierad ekologisk vinodling och skonsamma hantverksmässiga vinframställningsmetoder utgör grunden för karaktärsfulla, autentiska och till och med djärva viner på Riesling och Pinot noir.

Balthasar Ress är inte bara en nyhet i vårt restaurangsortiment utan lanseras även den 3 maj i Systembolagets beställningssortiment.

Föregående
Föregående

Sophronie växer!