SGARZI
Piemonte-Valpolicella-Veneto-Sicilia-Prosecco




Pinot Grigio IGT della Venezie


 
Producent                     Luigi Leonardo
Land  Italien
Appellation IGT Venezie 
Årgång 2016
Druvor 100% Pinot grigio
Lagring/mognad Ståltankar
Alc Vol  12%   
Förp. 12x750ml
 
                                                                                                


Perla Bianca Prosecco 


 
Producent                     Sgarzi
Land  Italien
Appellation Prosecco DOC 
Årgång NV
Druvor 100% Glera
Lagring/mognad.......Stå



 
Vinet framställs traditionellt genom den sk Martinotti-metoden, även kallad Charmat-metoden, där vinet får sina bubblor genom jäsning i temperaturreglerade ståltankar
Alc Vol  11%   
Förp. 12x750ml
 
                                                                                                


Nero d'Avola/Merlot DOC Sicilia


 
Producent                     Sgarzi
Land  Italien
Appellation DOC Sicilia
Årgång 2016
Druvor Nero d'Avola, Merlot
Lagring/mognad.......Stå
Alc Vol  13%   
Förp. 12x750ml
 
Pris ex moms 86,00 kr.
                                                                                                


Barolo DOCG


 
Producent                     Stefano
Land  Italien
Appellation Barolo DOCG
Årgång 2011
Druvor 100% Nebbiolo
Lagring/mognad........
......
Minst 38 månader på fat varav 18 av dom spenderas på slavonska ekfat
Alc Vol  14%
Vingård    
Förp. 6x750ml
                                            


Valpolicella DOC


 
Producent                     Colline d'Estate
Land  Italien
Appellation Valpolicella DOC 
Årgång 2015
Druvor Corvina, rondinella
Lagring/mognad.......Stå

 
12 mnd. på stora franska ekfat (2600 L), 6:e fyllningen, innan tappning på flaska
Alc Vol  12,5%   
Förp. 12x750ml
 
                                                                                                

Valpolicella Ripasso DOC


 
Producent                     Enzo Vincenzo
Land  Italien
Appellation Valpollicella 
Årgång 2014
Druvor Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Molinara
Lagring/mognad.......




 
Andra jäsning - enligt ripassometoden - igångsätts genom tillsats av skal och jästfällning från ett amaronevin. I slutet av maj förs vinet över på fat för ytterligare 12 månaders lagring samt 6 månader på butelj
Alc Vol  13,5%   
Förp. 12x750ml