Falua, Portugal
Vingården Falua grundades 1994 med en tydlig vision - att etablera sig som en referenspunkt inom vinproduktionen i Tejo-regionen och snabbt utöka sina vingårdar till andra regioner som Vinho Verde och Duero.
Längs floden Tejo, som givit regionen sitt namn, sträcker sig de tidigare väldrenerade kullerstensbelagda flodbäddsvingårdarna, som bär på en helt unik terroir - snarlikt den vi hittar i Chateauneuf du Pape.
Genom att kombinera inhemska druvor som Touriga Nacional och Aragonez med Internationella druvor som Cabernet Sauvignon och Syrah producerar Falua med vinmakaren Antonina Barbosa i spetsen imponerande vinupplevelser.
Falua har också åtagit sig att arbeta med principerna om ekologiskt, ekonomiskt och socialt ansvar. Användningen av solpaneler, som startade 2012, har gjort det möjligt att avsevärt minska gårdens koldioxidavtryck och 30% av gårdens energibehov produceras idag med solenergi.