Tenuta San Jacopo

Ett förfallet 1700-tals gods i Toscana fick tillbaka sin charm och går idag under namnet Tenuta San Jacopo som producerar eleganta och raffinerade viner. 

2002 köpte bröderna Vanni, Carlo och Marco Cattaneo från Milano ett förfallet 1700-tals gods, (Tenuta San Jacopo) med idén att återföra den till sin forna glans. Deras mål var att producera eleganta och raffinerade viner. De restaurerade de gamla vinstockarna och planterade nya där restaurering inte var möjlig och bestämde sig för att följa ekologiska odlingsmetoder. Förutom kvalitetsvin producerar de även olivolja från olivlundarna som omger villan. ​


Vingården Tenuta San Jacopo är vackert belägen i distriktet Chianti i regionen Toscana som är nära förknippat med röda viner på druvan Sangiovese. Jordmånen, som de lokalt kallar "galestro", är mycket stenig och ger bra dränering, vilket också är mycket bra för att sangiovese ska utvecklas på bästa möjliga sätt. Tålamod och tradition är två grundpelare i vingårdens filosofi, och de bearbetar all skörd manuellt för att få ett så högkvalitativt resultat som möjligt.​

​​I glaset! Poggio ai Grilli

Sommar med smak av Toscana - Poggio ai Grilli. Vinet är ekologisk och gjort på 90% Sangiovese och 10% Merlot.​ Doften bjuder på klassiskt rena chiantiaromer av körsbär, örter och skogshallon. Fruktig smak med nyanserade aromer, bra längd och god strävhet.​ Utan tvekan den bästa kompanjon till en köttbit eller ett gäng hårda ostar.​

Nr 74386 | 13% | 149 kr​

Föregående
Föregående

Falua, Portugal

Nästa
Nästa

​Hecht & Bannier